V zimě netrpí jen vaše ruce jako takové, ale i vaše manikúra. Materiál může zimou křehnout a vaše gelové nehty tak utrpět nečekané újmy.

Ale zpátky k rukám a tomu, co pro ně můžeme udělat, aby v mrazech tolik netrpěli.

Zde je svatá pětice spolu s dvěma bonusovými úkoly a sladkou tečkou 🙂

 

1. Neodkládejte rukavice

A to ani tehdy, pokud “jen přeběhnete z domu do auta” a nebo si “jen odskočíte do obchodu, který máte za rohem”. Právě těmito přechody z tepla do chladu trpí vaše ruce i nehty nejvíce.

 

2. Používejte krém na ruce

A to častěji, než jste zvyklí. Pořiďte si více malých balení a umístěte je na klíčová místa. K monitoru v kanceláři, k umyvadlu v koupelně, do přihrádky v autě, do batůžku či kabelky, na noční stolek, …

 

3.  Co olejíček na nehty?

Suchost a pnutí pokožky z vysušení vede k většímu riziku vzniku záděr. Od toho nám může pomoci právě olejíček na nehty a jejich okolí. Pomůže tak zároveň i nehtům, které zimou také trpí a křehnou.

jak se starat o ruce v zimě

 

4. Zdravá strava, stále žravá

Opakování je matka moudrosti a tak i tady si to neodpustím “Pokud chcete změnu, začněte zevnitř”. To sice platí po celý rok, ale právě v zimě na to zapomínáme nejčastěji. A nezapomínejte dost pít!

 

4. Konec suchému vzduchu

Nebezpečí nečíhá jen venku, ale i u nás doma v teplíčku. Ve vytopených místnostech je velmi suchý vzduch. Dejte si k topení nádobu s vodou na odpařování. Doporučuji přidat i pár kapek esenciálního oleje 🙂

2 bonusové úkoly na konec:

→ Zajděte si na parafín s peelingem

Peeling odstraní odumřelé kožní buňky a parafín působí blahodárně na nejhlubší vrstvy pokožky. Zlepšuje prokrvení pokožky, uvolňuje svaly a klouby, vypíná a zjemňuje pokožku a vyživuje i nehty.

 

→ Zahřejte si ruce o hrneček s horkou čokoládou

Nejen, že si ohřejete ruce, ale čokoláda dokáže navodit pocity štěstí, jako prožíváme při zamilovanosti. Také zmírňuje úzkost a zlepšuje celkovou psychiku člověka 🙂

 

♥ Jak na horkou čokoládu? ♥

Tu opravdovou, hustou?

Potřebujete k tomu nejen čokoládu a mléko, ale i jedno tajemství. Tím je lžička solamylu, bramborového škrobu. Ten dokáže spojit tyto dvě suroviny tak, že vznikne ta kýžená hustá, ale jemná, konzistence.

A jak na to? Tři balíčky vysokoprocentní čokolády (300 g) rozpusťte v rendlíčku a zalijte horkým mlékem (1/2 l). Pak přilijte Solamyl (max 2 kávové lžičky) rozpuštěný v troše vody. Vše zahřívejte a míchejte dál, dokud směs nezhoustne a není to ta pravá hořká čokoláda.

Dobrou chuť 🙂

 

5 věcí pro spokojené ruce a nehty v zimě